Finland är världsmästare!

Finland fullständigt krossade allt motstånd. Även finalen slutade med utklassningsseger.

I gruppspelet vann Finland med klara 12-4. När det så var dags för final såg det ut som att Schweiz skulle kunna bjuda på mer motstånd. I fem minuter. Då satte Rasmus Kainulainen Finlands första mål. Sekunder senare ökade Otto Lehkosuo på till 2-0 när han tilläts stå fri mitt inne i slottet.

Schweiz var inte helt ofarliga och i den trettonde minuten avancerade Andrin Hollenstein  fram på vänsterkanten och skickade in reduceringen tätt intill förstastolpen. Innan perioden var över hann Ville Lastikka öka på Finlands ledning till 3-1. Och Lastikka skulle vi se mer av.

I den andra perioden stod Miska Makinen för finalens soloprestation när han i full fart tunnlade en schweizisk försvarare, elegant rundade Lukas Genhart och hägde upp 4-1 i nättaket. Nu började det mattas av rejält i det schweiziska lägret. Finland gick ifrån till 9-2 innan Schweiz fick hämta andan inför den tredje perioden. En period där de finska spelarna fortsatte att trumma på.

Slutresultatet skrevs till 13-3 och bäste finske målskytt blev Ville Lastikka med fyra kassar.

– Just nu känner jag mig ganska tom. Vi har jobbat för det här i två år och efter idag är allt över, säger förbundskapten Heikki Luukkonen.

-Finland har haft fantastiska individuella spelare tidigare men jag tror aldrig vi har haft ett så bra lag.

Finland har imponerat väldeliga under U19-VM i Helsingborg och vi lär högst troligt få se flera av killarna i A-landslaget i framtiden. Kanske väldigt snart, om vi får tro Luukkonen.

– Vi har faktiskt haft diskussioner med förbundskaptenen i A-landslaget om att prova några av de här killarna på sommarens landslagsläger.

 

 

 

Statistik

 

 

 

 

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Vill du vara med i diskussionen?
Lämna gärna ett ord!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *