Danmark vann guld och tog sig till A-divisionen

Det var två genuina lagbyggen som gjorde upp om guldet i B-divisionen. Tyskland som kändes extra starka när Timo von Pritzburger åter var i spel efter skada och Danmark där Mikkel Skov Nielsen gått från klarhet till klarhet under hela turneringen.

Finalen skulle bli en rysare.

I den åttonde minuten slog Sebastian Herrmann en långboll upp mot Tino von Pritzbuer. Pritzbuer lättade elegant vidare till till rivjärnet Niklas Broker som kunde lägga in ledningsbollen till Tyskland.

1-0 stod sig till andra periodens elfte minut. Då kom den danska kvitteringen när Rasmus Overgaards skott från halva plan letade sig in bakom en skymd Sebastian Spohle i den tyska kassen.

Tysklands svar lät inte vänta på sig. Bara 18 sekunder senare sköt  Axel Kuch 2-1 efter en lurig frislagsvariant.

Men Danmark skulle mäkta med ännu en kvittering innan andra perioden var till ända. Vid 14.30 slog Emil Rom Madsen via stolpe och målvakt in 2-2. Efter målet fick Danmark mer energi och hade ett par farliga lägen i powerplay i slutminuten av mellanakten. Tyskland redde dock ut Danmarks numerära överläge och tog ledningen kort därefter, återigen på en frislagsvariant men den här gången var det Marius Mildner som tog avslutet.

Spelet var fortsatt jämnt. I Danmark var det framför allt Mikkel Skov Nielson som oroade med sitt fruktade skott. 6.33 in i tredje perioden tog han ett från vänsterkanten som satt som ett smäck i de bortre nätmaskorna. I slutminuten hade han också ett kanonläge att avgöra men sköt tätt utanför när han kom fri med Spohle.

– Det var en bra match. Det är alltid täta matcher mot Tyskland och alltid kul att spela mot dem, säger Skov Nielsen.

Matchen gick alltså till förlängning och där fick så Skove Nielsen sin revansch. Efter bara 16 sekunder bågade han in och sköt segermålet som tog Danmark tillbaka A-divisionen.

– Det går inte att beskriva känslan! Det har varit helt fantastiskt att vara här och jag är så glad att jag fick göra det här för laget. Jag tror att vi ska kunna hålla oss kvar i A-divisionen den här gången.

Statistik

Foto: Fredric Berggren

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Vill du vara med i diskussionen?
Lämna gärna ett ord!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *